Paryžiaus Komunos gatvės 1 A name gyvenantys klaipėdiečiai prieš kelias savaites nustebo pamatę laiptinėje kabantį raštą, kuriame teigiama, kad jie už savo lėšas privalo atlikti butų šilumos apskaitos prietaisų patikrą.

Namų ūkį administruojanti bendrovė "Paslaugos būstui" rašte, be kita ko, nurodo, kad gyventojai gali patikėti visus su skaitiklių patikra susijusius darbus bendrovei "Sobo sistemos" ir nurodyta vieno skaitiklio patikros kaina - 296 Lt.

Ūkio ministerija bei Valstybinės metrologijos tarnyba viešai pareiškė, kad bute esantis šilumos skaitiklis yra ne atsiskaitomasis, o paskirstomasis prietaisas, tad jam neturi būti taikoma patikros prievolė.

"Tai tik Ūkio ministerijos ir vieno iš Valstybinės metrologijos tarnybos vadovų nuomonė, o mes vadovaujamės teisės aktais", - paaiškino bendrovės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Leonardas Jokubauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją