„Ši sutartis – tai ilgalaikio ir dėsningo „Klaipėdos nafta“ bendradarbiavimo su Baltarusijos naftos perdirbėjais rezultatas. Dėl pastarosios sutarties specialistų komanda vykdė derybos procesus visus metus, ir derybų rezultatas leido bendrovei praktiškai baigti užpildyti sutarčių portfelį 2012-ų metų sezonui“, - apie naują pasirašytą sutartį sakė AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Anot R.Masiulio, pasirašyta sutartis jau tapo istorine, kadangi savo apimtimi bei abipusiais įsipareigojimais yra didžiausia sutartis “Klaipėdos nafta“ veiklos istorijoje (nevertinant naftos produktų perkrovos sutarties su „Orlen Lietuva“).

Sutartis su UAB „Transchema“ sudaryta vienerių metų laikotarpiui bei šios sutarties rėmuose „Klaipėdos nafta“ perkraus apie 2,5 mln. tonų Baltarusijos naftos perdirbimo įmonių mazuto. Sutartis su „Klaipėdos nafta“ leis Baltarusijos naftos perdirbėjams vystyti naftos produktų pardavimo FOB Klaipėda sąlygomis programą.

„Šį bendradarbiavimą stengsimės tęsti ir ateityje, užtikrinant ne tik Baltarusijos naftos produktų gamintojų pagamintų tamsių naftos produktų krovą Klaipėdoje, bet ateityje vystant šviesių naftos produktų (benzino, dyzelino) eksportą per „Klaipėdos nafta“ terminalą“, - apie perspektyvas kalbėjo R.Masiulis.

2010-2011 metų sezonui įmonė buvo sudariusi sutartį su UAB „Transchema“ dėl 720.000 t mazuto perkrovos, ir šios sutarties pagrindu „Baltarusijos naftos kompanija“ buvo sudariusi naftos produktų pardavimo sutartį su kompanija „Shell“ FOB Klaipėda sąlygomis.

„Klaipėdos nafta“ su UAB „Transchema“, kuri yra generalinis BNK kompanijos ekspeditorius Lietuvoje, ir Baltarusijos naftos perdirbėjais bendradarbiauja daugiau kaip 4 metai, perkraunant vienkartines naftos produktų partijas. 2010 metais Baltarusijos naftos perdirbėju užsakymu „Klaipėdos nafta“ perkrovė Venesuelos naftos partiją, kurios logistiką nuo Klaipėdos iki Baltarusijos naftos įmonių užtikrino UAB „Transchema“.

Baltarusijos naftos kompanijos - ekspeditorės UAB „Transchema“ akcininkai yra Baltarusijos įmonės: „Beloruskij neftianoj torgovyj dom“ ir „Belorusneft“.

Valstybei priklauso 70,63 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją