„Tie klausimai yra svarstomi, pagrindinis dalykas, kad būtų normali darbinė atmosfera IAE ir būtų vykdomi uždarymo darbai, reikia baigti tuos nesutarimus įmonės viduje ir iš tiesų yra didelė priešprieša susidariusi. (...) Svarstysime rytoj tą klausimą, reikia vieną kartą tuos nesutarimus išspręsti“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras. Anot jo, administracija pati turės spręsti nesutarimus, o įmonės darbuotojų politikavimas yra nepriimtinas.

„Ta priešprieša susidarė formuojant naują komandą, takoskyra ir kultūriniai skirtumai tarp tų darbuotojų, kurie eksploatavo IAE ir tarp naujai atėjusių darbuotojų. Bendra kalba nebuvo surasta ir surasti ją yra būtina (...) Bendros pastangos nebuvo rastos ir mes turime tai ištaisyti“, - sakė A. Sekmokas.

Praėjusią savaitę atsistatydino Energetikos viceministras ir Ignalinos atominės elektrinės (IAE) valdybos pirmininkas Romas Švedas. IAE Korporatyvinių reikalų direktorius Osvaldas Čiukšys tvirtina, kad jėgainėje vyrauja chaosas, o R. Švedas pasitraukė negalėjęs dirbti, kai už jo nugaros priimami sprendimai.

„Pas mus įmonėje iš tikrųjų yra chaosas ir jis užsitęsė du-tris mėnesius. Jis nekontroliuojamas, tai yra labai blogai. (...) Dabar visi nusiminę vaikšto, valdymo nėra, žmonės nežino, ką daryti. Mūsų rangovai puola, o vadui reikia eiti į priekį“, – rugsėjo 6-ą dieną DELFI sakė O. Čiukšys.

Nepriklausomos IAE profesinės sąjungos pirmininko pavaduotoja Ilona Nekrošienė DELFI sakėsakė, kad įmonėje jokio chaoso nėra.

„Žinote, aš manau, kad nusiminę vaikšto ta grupelė gerai apmokamų ekspertų. Žmonės kaip dirbo, taip ir dirba. Pas mus yra apie 2 tūkst. darbuotojų, kurie atlieka savo darbą, jokio čia chaoso nėra. Gal ponas Čiukšys mato toliau, bet mes to nežinome“, – teigė ji.
Profsąjungos atstovė tvirtino neturinti informacijos, kodėl norima atsisakyti jo paslaugų.

DELFI primena, kad O. Čiukšį IAE generalinio direktoriaus poste Žilvinas Jurkšus pakeitė balandžio pabaigoje. O. Čiukšys jėgainei vadovavo daugiau nei metus. Jo atlyginimas buvo 26 tūkst. Lt prieš mokesčius. Po pasitraukimo iš posto O. Čiukšys ir toliau liko dirbti įmonėje, jam skirtos Korporatyvinių reikalų direktoriaus ir vyriausiojo derybininko pareigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją