Nerijus Pienelis, bendrovės "Malku.lt" vadovas, sako, kad šiemet brango visos malkos, o perkamiausios - beržinės skaldytos - pabrango nuo 120 iki 135 litų už kub. metrą. Jas gyventojai perka visą sezoną daugmaž vienodai. Per dieną gyventojams bendrovė patiekia apie 50 kub. m beržinių malkų, per mėnesį - apie 1000 kub. metrų. Kadangi užsakovų daug, pirkėjams malkos pristatomos per savaitę.

Jeigu malkos vežamos sumestas bet kaip, beržinių malkų vienas kubas kainuoja pigiau negu tvarkingai sudėtų - 120 litų.

Vidutinis užsakymo dydis yra 10-20 kub. m malkų, atsižvelgiant į žiemos šaltumą ir ilgumą. Maždaug 70 kv. m patalpoms šildyti reikėtų iki 10 kub. m malkų.

Kauno gyventojas Vytas Vyščius sakė pastebėjęs, kad malkinės medienos kainos šiemet gerokai pakilo. Jo teigimu, jas didina ir urėdijos, ir įmonės, ir ažiotažą keliantys gyventojai. Malkų rinkoje daugėja stambių pirkėjų, pasistačiusių galingas kieto kuro katilines.

Durpių briketų paklausa artėjant žiemai taip pat nemažėja. "Klientų turime pakankamai, visus pirkėjus nedelsdami aprūpiname įsigytais durpių briketais. Įmonės prekybos vietose jų atsargų taip pat užtenka", - sakė UAB "Agrochema", prekiaujančios lietuviškų durpių briketais, generalinis direktorius Mindaugas Balkus.

Pernai "Agrochema" pardavė apie 5000 tonų durpių briketų, vienos jų tonos kaina šiuo metu siekia apie 319 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją