LESTO bendrovė neskelbia, kodėl buvo priimtas toks sprendimas. „Man prieš pat vidurnaktį paskambino įmonės generalinis direktorius Arvydas Tarasevičius ir pranešė, kad toks sprendimas buvo priimtas. Jis man tik paaiškino, kad tai buvo padaryta remiantis Valstybinės energijos inspekcijos išvadomis,“ – tvirtina LESTO atstovė ryšiams su visuomene Edita Sirusienė. „Žinoma, turi būti konkrečios priežastys, kurias LESTO paskelbs pirmadienį,“ pridūrė LESTO atstovė.

Vienas olandų atrakcionų savininkų, UAB „Leander“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Jackie Leanderis yra pasipiktinęs LESTO sprendimu.

„Įsivaizduoju, kad elektrą atjungti, prieš tai neįspėjus ir nepaaiškinus, kodėl tai daroma, galima kurioje nors labai itin skurdžioje trečio pasaulio šalyje, kur negalioja jokie įstatymai. Naktį paskambinęs į LESTO avarinės tarnybos telefonu, neišgirdau jokio paaiškinimo. Man pasakė, kad toks sprendimas atėjo „iš aukščiau“. Man buvo pasakyta, kad išsamesnių paaiškinimų sulauksiu tik pirmadienį,“ – piktinosi J.Leanderis.

DELFI primena, kad ketvirtadienį pranešę, kad bus stabdomi visi Palangoje veikiantys potencialiai pavojingi atrakcionai, Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) atstovai penktadienį spaudos konferencijoje pranešė, kad išnaudojo visas galimybes atrakcionus sustabdyti ir dabar yra priversti laukti nepriklausomų ekspertų išvadų.

Palangos savivaldybė nėra išdavusi leidimo sklypuose, kur šiuo metu veikia atrakcionų parkas – J. Basanavičiaus g. 43 bei Meilės al. 5 – vykdyti veiklą. Savivaldybės atstovai teigia, kad siekdama užkirsti neteisėtai veiklai kelią, apie atrakcionus informuota Darbo inspekcija, Kultūros paveldo departamentas, Nacionalinė žemės tarnyba, Vaiko teisių kontrolieriaus tarnyba, Statybų inspekcija, policija, prašyta LESTO išjungti elektros energiją sklypuose, kur be savivaldybės leidimo neteisėtai vykdoma komercinė veikla, kreiptasi ir į teismą.

Klaipėdos apygardos teismas liepos 14 d. nutartimi nurodė skubiai nutraukti atrakcionų darbą. Veikla turėjo būti stabdoma nedelsiant, tačiau visi atrakcionai, išskyrus užstrigusįjį rugpjūčio 17 d., tebeveikia iki šiol.

Rugpjūčio 17 d. vėlų vakarą vienas iš atrakcionų dėl gedimo užstrigo, ir 9 juo sukęsi vaikai beveik valandą kabojo galvomis žemyn maždaug 5 metrų aukštyje. Dėl to keli dėl sveikatos sutrikimų atsidūrė ligoninėje.

Kai kurie tėvai žada kreiptis į teismą ne tik dėl kompensacijų, bet ir prašydami uždrausti šių atrakcionų veiklą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją