Pagrindinis Europos Sąjungos, remiančios šį projektą, reikalavimas yra tas, kad naujasis terminalas turi sustiprinti dujų tiekimo Baltijos šalims patikimumą. Būtent dėl to, tuo atveju jeigu terminalas būtų pastatytas Rygoje, ir abejoja J. Partsas.

"Estijos požiūriu suskystintų gamtinių dujų terminalas Rygoje, kuris bus susijęs su požeminėmis dujų saugyklomis Latvijoje, nepadarys dujų tiekimo Estijai patikimesnio, nes mes būsime priklausomi nuo požeminių dujų saugyklų kaip ir anksčiau", - pabrėžia J. Partsas.

Estijos ministras primena, kad Latvija ir Lietuva yra sudariusios ilgalaikes sutartis dėl dujų tiekimo su Rusijos bendrove "Gazprom", pagal kurias joms draudžiama pardavinėti dujas trečiosioms šalims. J. Partsas prašo paaiškinti, kaip Latvija šioje situacijoje įsivaizduoja bendros infrastruktūros ir bendros dujų rinkos, aprūpinančios dujomis klientus visose trijose šalyse, sukūrimą.

ES pasirengusi paremti tik vieno dujų terminalo statybą Baltijos šalyse, tačiau kol kas nenuspręsta, kurioje šalyje jis bus statomas, nes kiekviena iš Baltijos valstybių siekia įgyvendinti šį projektą savo šalyje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją