"Suskystintų gamtinių dujų terminalas Lietuvai yra būtinas, siekiant užsitikrinti bent santykinę energetinę nepriklausomybę. Apie terminalą jau kalbame 3 metus, o statybos dar nepradėtos. Lietuvai yra brangi kiekviena diena, kai permokame už dujas, todėl būtina veikti sparčiai ir išvien, kad 2014-ųjų pabaigoje turėtume naują terminalą. Kviečiu centrinę ir vietos valdžią ne politikuoti ar trukdyti šiam projektui, bet padėti kaip įmanoma greičiau pastatyti terminalą ir geranoriškai bendradarbiauti su bendrove "Klaipėdos nafta", vykdančia projektą",- sakė prezidentė.

"Klaipėdos ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai yra šilumos ūkio monopolininkų gniaužtuose ir turi atseikėti didelę dalį savo pajamų mokesčiams už šilumą, todėl visas iniciatyvas, kurios išlaisvina gyventojus iš šilumos tiekėjų ir dujininkų monopolinio diktato, vertinu teigiamai. Naujoji jėgainė Klaipėdai ir jos gyventojams duos dvigubą naudą - miestas pažangiai tvarkys rūšiuotas atliekas ir panaudos jas šilumos bei elektros gamybai",- požiūrį į Klaipėdoje labai daug aistrų keliančią jau statomą termofikacinę jėgainę, kuri degintų buitines regiono atliekas ir gamintų šilumą bei elektros energiją išsakė Prezidentė.

"Iš esmės pasisakau už tai, kad svarbūs energetiniai objektai liktų valstybės rankose. Efektyvus valstybės turto valdymas yra tarp svarbiausių uždavinių, kuriuos keliu Vyriausybei," - sakė D.Grybauskaitė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją