Kaip pareiškė korporacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Kirilas Komarovas, Baltijos AE projektas turėtų "sudominti partnerius vokiečius, kurie suinteresuoti papildomai gauti elektros energijos". Tai praneša "energo-news.ru".

Anksčiau Rusijos elektros energijos eksportuotojas "Inter RAO" pasiūlė Prancūzijos energetikos kompanijai EdF dalyvauti tiesiant elektros kabelį į Vokietiją iš Baltijos AE.

Pasak "Rosatom" atstovo, Vokietijos vyriausybės sprendimas pakeis energetikos sistemos konfigūraciją, o Rusijos elektros energijos kaina bus "daugiau nei konkurencinga".

"Mes labai tikimės, kad Vokietijos verslo sluoksniai palankiai sutiks Baltijos energetikos blokinio kūrimo koncepciją", - pažymėjo K. Komarovas.

Jis taip pat pareiškė, kad Kaliningrado energetikos sistemos klausimai Rusijai yra "europinės integracijos pobūdžio". Anot jo, regione veikiančių pajėgumų pakaks tik iki 2013 metų.

"Baltijos jūros regiono energetikos balanso vertinimai rodo, kad po 2015 metų čia atsiras didelis pajėgumų generavimo deficitas", - pranešė K. Komarovas. Net ir neatsižvelgiant į Vokietijos vyriausybės sprendimą įšaldyti atomines jėgaines, šis deficitas sudarys 16 gigavatų.

"Rosatom" siūlo sujungti Baltijos AE pajėgumus su Vokietijos tinklais aukštosios įtampos kabelių linija, pažymėjo K. Komarovas. "Rusija planuoja pateikti šiuos projektus Europos Sąjungai", - informavo jis.

Kaip anksčiau yra pranešęs K. Komarovas, abu Baltijos AE reaktoriai bus baigti statyti atitinkamai 2016 ir 2018 metais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją