Pirmadienį interviu Latvijos radijo programai „Sankirtos taškas“ A. Berzinis pabrėžė, kad jis neprieštarauja Visagino AE projektui.
„Tai Lietuvos valstybės reikalas. Jie būtų kvaili, jei nevykdytų šio projekto, nes jie turi šios srities profesionalų. Aš nepasisakau prieš šį projektą, linkiu Lietuvai sėkmės. Klausimas tik, ar Latvija šiuo metu gali investuoti lėšas (į Visagino AE), didindama valstybės skolą arba energetikos kompanijos „Latvenergo“ skolą“, – pasakė jis.

Atsižvelgiant į ekonominę plėtrą, galima tikėtis, kad nepraeis nė penkeri metai, ir Latvija jau galės investuoti pinigus į projektą, mano A. Berzinis. Jis pabrėžė, kad jei Lietuva nori įstoti į euro zoną, jai reikia laikytis valstybės skolos kriterijaus.

Į klausimą, ar jis palaiko Latvijos įmokos perkėlimą į Visagino AE projektą, ar jo atsisakymą, A. Berzinis atsakė: „Kiekviename versle – o tai yra verslas– svarbus realizavimas. Latvijai tai, žinoma, įdomu, tačiau svarbu, kokiomis sąlygomis. Įdomu, kiek kažkas ketina pirkti iš šios naujos įmonės. Tuo, kad Latvija domisi ir ketina pirkti energiją, abejoti neverta. Tai viena iš dalyvavimo galimybių.“

A. Berzinis pabrėžė, kad iš pradžių reikia susitarti dėl to, kiek elektros energijos ir kokiomis sąlygomis Latvija galės nupirkti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją