Elektrinės rūsiuose susikaupęs vanduo ten pateko tuomet, kai naudojant gaisrų gesinimo įrangą nuo kovo 13-osios buvo reaktorių pastatai buvo apipilami vandeniu. Dėl to Fukušimos jėgainėje susikaupė apie 110 tonų vandens, kuris dėl sąlyčio su radioaktyviu kuru buvo rimtai užterštais radioaktyviais izotopais.

Fukušimos jėgainę valdanti kompanija „Tepco“ birželio 17 d. pradėjo elektrinės rūsiuose susikaupusio vandens valymo ir siurbimo darbus.

Buvo planuota išvalytą vandenį nuleisti į pirmojo, antrojo ir trečiojo reaktorių aušinimo korpusus. Šių reaktorių branduolinio kuro strypai yra išsilydę. Tokia taktika buvo pasirinkta iš dalies dėl nuogąstavimų, kad radioaktyvios medžiagos artimiausiu metu gali užpildyti visas atominės jėgainės patalpas ir patekti į vandenyną.

Keletą kartų vandens valymas buvo atidėtas dėl techninių kliūčių, tačiau birželio 27 d. „Tepco“ priėmė sprendimą vis dėlto imtis reaktorių aušinimo. Žurnalistai buvo patikinti, kad nesandarūs vamzdžiai bus užtaisyti jau artimiausiu metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją