Tai DELFI patvirtino konservatorių frakcijos sostinės taryboje vadovas Vidas Urbonavičius. Pasak jo, kaip ir žadėta, vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) apskųsti du tarybos nariai. Pirmasis – mero Artūro Zuoko bendražygis, frakcijos „Taip“ vadovas Kęstutis Nėnius. Antrasis – nužudytą advokatą Sergejų Novikovą taryboje pakeitęs Darbo partijos atstovas Algimantas Zaremba.

Anot V. Urbonavičiaus, abu politikai turėjo nusišalinti nuo balsavimo, tačiau to nepadarė. Esą A. Zaremba dirba „Vilniaus energijoje“, tad jo atveju interesų konfliktas akivaizdus. O K. Nėnius dirba „Dalkiai“ per „Vilniaus energiją“ išnuomotų Vilniaus šilumos tinklų direktoriaus pavaduotoju, tad, V. Urbonavičiaus manymu, taip pat neturėjo teisės dalyvauti šio klausimo svarstyme.

Jeigu bent vienas iš šių dviejų politikų būtų nedalyvavęs balsavime, „Vilniaus energijos“ akcijų perleidimui nebūtų buvę pritarta. Mat miesto taryboje pirmadienį tik per plauką surinktas 26 tarybos narių kvorumas, kadangi visa opozicija paliko posėdžių salę.

V.Uspaskichas bendražygį vertina kritiškai

Kaip DELFI jau skelbė, A. Zaremba tikina nežinojęs, kad reikia ištraukti balsavimo kortelę ir palikti salę. „Vilniaus energijoje“ dirbantis „darbietis“ tvirtina savo poziciją išreiškęs tuo, kad nebalsavo nei už, nei prieš.

Tačiau tokiais VTEK apskųsto bendražygio argumentais netiki Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

„VTEK turi pažiūrėti, ar yra ten interesų konfliktas. (...) Turi specialistai nuspręsti“, - DELFI sakė V. Uspaskichas. Politikas taip pat užsiminė, kad jeigu A. Zaremba balsavime dalyvavo pažeisdamas įstatymą, turi būti skelbiamas pakartotinis balsavimas dėl „Vilniaus energijos“ akcijų.

Siekia panaikinti sprendimą

Konservatoriaus V. Urbonavičiaus teigimu, šiuo metu siekiama, kad tarybos sprendimas dėl „Vilniaus energijos“ akcijų perleidimo būtų anuliuotas. Esą dėl to jau kreiptasi į Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje Jurgį Jurkevičių.

„J. Jurkevičius pagal įstatymą gali kreiptis į savivaldybę, kad sustabdytų šitą sprendimą. Jei nesustabdo, jis gali per 10 dienų kreiptis į teismą dėl sprendimo sustabdymo“, - sakė V. Urbonavičius.
Pasak jo, kol kas iš Vyriausybės atstovo jokio atsakymo nesulaukta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją