Naują termofikacijos elektrinę Suomijos kompanija planuoja statyti 5 ha sklype Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje.

„Energetikos projektai greitai neįgyvendinami – užtruks poveikio aplinkai vertinimas ir detalaus plano rengimas. Uostamiestyje vien poveikio aplinkai vertinimas užtruko 1 metus 8 mėnesius. Klaipėdoje elektrinę pradėjome statyti po šešerių metų parengiamųjų darbų, Kaune tikimės greičiau – po ketverių ar penkerių metų“, – teigia Vitalijus Žuta, „Fortum Heat Lietuva“ generalinis direktorius.

„Fortum Heat Lietuva“ yra numačiusi, kad nauja jėgainė Kaune būtų apie 50 megavatų elektros galingumo ir apie 100 megavatų šilumos galingumo. Klaipėdoje statomos elektrinės galingumas – 20 megavatų (elektrai) ir 50 megavatų (šilumai).

Šiuo metu Kauno vartotojams „Kauno energija“ tiekia „Gazpromo“ valdomos Kauno termofikacijos elektrinės (KTE) pagamintą šilumą. Pagal 2003 m. pasirašytą sutartį, „Kauno energija“ iš KTE turi nupirkti ne mažiau kaip 80 proc. pagamintos šilumos. Visam Kauno regionui KTE pagamina apie 95 proc. šilumos ir yra šilumos tiekimo monopolininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją