Jo tikslas – užtikrinti, kad šalyje būtų pakankamai aukštos kvalifikacijos specialistų, reikalingų tiek būsimai naujai Visagino atominei elektrinei, tiek ir visai branduolinės energetikos infrastruktūrai.

Įgyvendinant šį planą bus kuriamos sąlygos pedagoginio ir mokslinio personalo kvalifikacijos tobulinimui, studentų stažuočių organizavimo sistema.

„Kartu su branduolinės energetikos vystymu, į šalį ateina pažangiausios pasaulio technologijos. Todėl įgyvendinant visam Baltijos regionui svarbų Visagino atominės elektrinės projektą, jau dabar yra svarbu užtikrinti ir aukštos kvalifikacijos branduolinės energetikos specialistų parengimą šalies universitetuose“, - teigė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Nacionaliniame branduolinės energetikos specialistų rengimo plane dalyvaus Kauno technologijos universitetas, Vilniaus universitetas, Fizinių ir technologijos mokslų centras, Lietuvos energetikos institutas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją