Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI), atsižvelgdama į įvykius Fukušimos Daiči AE ir priimtus atitinkamus sprendimus Europos Sąjungoje, gegužės 27 d. Ignalinos AE išsiuntė raštą, kuriame įpareigojo atlikti „streso testus“.

Iš pirmojo Ignalinos AE reaktoriaus jau yra iškrautas panaudotas branduolinis kuras, tačiau dar jo yra antrajame reaktoriuje. Panaudotas branduolinis kuras saugomas mažiausiai penkerius metus baseinuose šalia abiejų reaktorių, vėliau jis yra talpinamas į panaudoto branduolinio kuro konteinerius ir laikomas specialiose saugyklose.

Atsižvelgiant į deklaracijos specifikacijose pateikiamus reikalavimus Ignalinos AE įpareigojama atlikti papildomą saugos įvertinimą („streso testus“) Ignalinos atominės elektrinės sustabdytiems energijos blokams, eksploatuojamai sausojo tipo panaudoto branduolinio kuro saugyklai bei naujai panaudoto branduolinio kuro saugyklai.

Iki rugpjūčio 15 d. Ignalinos AE turės pateikti VATESI peržiūrai įvertinimo eigos ataskaitą bei iki š. m. spalio 31 d. pateikti įvertinimo rezultatus ir galutinę ataskaitą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją