Naujieji sostinės savivaldybės vadovai vos spėję apsiprasti savo darbo kabinetuose iš karto ėmėsi gaivinti atliekų deginimo gamyklos statymo idėją. Sostinės vicemeras Darbo partijos narys Jonas Pinskus, regis, labiausiai suinteresuotas domėtis šios gamyklos statybomis. Politikas ir dirbdamas Seimo Aplinkos apsaugos komitete buvo panašių gamyklų šalininkas.

Galimybių sostinėje statyti atliekų deginimo gamyklą studiją savivaldybės prašymu atliko inžinerinės bendrovės "Sweco Lietuva" specialistai. Šiuo metu savivaldybės darbuotojai sprendžia, kurį iš studijoje numatytų variantų pasirinkti. J.Pinskaus teigimu, renkamasi iš keturių variantų: du – su šiukšlių deginimo gamykla, du – be gamyklos. Atskirų variantų miesto valdininkas nedetalizavo.

Prieš metus didžiausią norą sostinėje užsiimti atliekų deginimo gamyklos statymu rodė Prancūzijos įmonė "Constructions Industrielles de la Mediterranee" (CNIM), tačiau dėl ekologinių priežasčių žlugus planams bendrovė ketino savo projektus įgyvendinti Klaipėdoje. Kalbama, jog prancūzai žada grįžti ir į Vilnių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją