Pagrindine sprendimo priėmimo kliūtimi tapo savivaldybės administracijos Teisės departamentas, nepateikęs savo išvados. Politikai pabūgo, kad įmonės „City Service“ teisininkai užginčys procedūriškai nesklandų sprendimą, todėl svarstyme padarė pertrauką.

„Aš net neabejoju, kad „City Service“ turi tokius teisininkus, kurie suras, prie ko prisikabinti“, - svarstė Vilniaus meras, konservatorius Raimundas Alekna, pasiūlęs padaryti pertrauką.

Kad toks sprendimas būtinai reikalauja Teisės ir Finansų departamentų išvados priminė tarybos narė, Lietuvos rusų sąjungos atstovė Larisa Dmitrijeva. Konservatorius Vidas Urbonavičius savo ruožtu priminė, jog Socialinių reikalų komitetas buvo prašęs Teisės departamento išvados.

Tačiau šio departamento vadovas Egidijus Vilkickas aiškino apie tokį prašymą nieko nežinojęs. „Šiuo atveju oficialiai nesame gavę, tik dabar pamačiau“, - sakė departamento vadovas.

Viešųjų pirkimų tarnyba savivaldybės administracijai yra rekomendavusi nutraukti šią sutartį.

Sutartyje su „City Service“ buvo numatyta, kad ši įmonė prižiūrės darželių ir mokyklų pastatus, palaikys higienos normas atitinkančią temperatūrą ir teiks karšto vandens paruošimo paslaugas.

Savivaldybės tarybos sprendimo aiškinamajame rašte teigiama, kad šilumos vartotojui atsiskaito šilumos tiekėjui už sunaudotą šilumą pagal pirkimo-pardavimo vietoje įrengtų šilumos apskaitos prietaisų rodmenis. Šiuo atveju šilumos tiekėjas turėjo būti „Vilniaus energija“, o šilumos punkto ir pastatų priežiūra užsiimti „City Service“. Tačiau realiai išėjo, kad šilumą tiekė ir visa tai prižiūrėjo viena „City Service“.

Maža to, sutartyje buvo numatyta, kad karšto vandens temperatūros palaikymui ar cirkuliacijai kilovatvalandės skaičiuojamos kiekvienam kvadratiniam metrui, nors pagal VKEKK nutarimą kilovatvalandės turėjo būti skaičiuojamos visam būstui per mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją