Energetikos ministerija (EM) neslepia planų pasinaudoti Europos Sąjungos (ES) direktyvos dėl atsinaujinančių išteklių (AEI) energijos skatinimo nuostata, kuri leidžia šaliai, viršijusiai įsipareigojimus dėl AEI panaudojimo, perduoti kitai ES narei dalį savo AEI rodiklių - pritaikyti vadinamųjų AEI statistinių išteklių perdavimo mechanizmą. Manoma pasinaudoti ir kita direktyvoje numatyta galimybe - įgyvendinti bendrų projektų lankstumo mechanizmą.

Lietuvos atveju schema atrodytų maždaug taip: kita valstybė investuoja į AEI naudojančias jėgaines, o vertinant, kaip ES narės vykdo direktyvoje numatytus įsipareigojimus, tose jėgainėse pagaminta energija būtų priskaičiuojama ne Lietuvai, o investavusiai šaliai.

Lietuva yra įsipareigojusi iki 2020 metų bent 23 proc. suvartojamos energijos pagaminti iš atsinaujinančių energijos šaltinių - vandens, biokuro, vėjo, saulės ir kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją