„Mums kelia rimtų abejonių metrologiškai nesertifikuotų apskaitos ir valdymo prietaisų naudojimas šilumos ūkyje. Manome, kad galbūt tai prieštarauja Metrologijos įstatymui, bet ar prieštarauja, ar ne konkrečiai turi spręsti teismai“, - teigė kancleris.

Jo teigimu, nėra duomenų, kad metrologiškai nepatikrintų prietaisų naudojimas būtų visaapimantis reiškinys, tačiau tais atvejais, kai prietaisas yra nesertifikuotas, daugiabučių bendrijos praranda galimybę kontroliuoti šilumos tiekėją. Vis tik jis negalėjo atsakyti, ar nesertifikuotis įrangos naudojimas galėjo turėti realios įtakos vilniečių sąskaitoms už šildymą.

„Situacijų gali būti įvairių, ne visur yra naudojama ta metrologiškai nesertifikuota įranga: vienur naudojama, kitur nenaudojama, todėl teigti vienareikšmiškai tikrai negalima. Bet Metrologijos inspekcija kartu su Metrologijos tarnyba privalo užtikrinti tinkamą tos įrangos sertifikavimą, jos įteisinimą ir jeigu toliau yra naudojama tokia neįteisinta įranga, turi imtis atitinkamų sankcijų prieš šilumos tiekėjus už nesertifikuotos įrangos naudojimą“, - pasakojo D. Matulionis.

DELFI primena, kad Lietuvos metrologijos inspekcijos viršininkas Algirdas Skripėta žiniasklaidai yra teigęs, jog metrologiškai neįteisinta šilumos punktų valdymo sistema „RubiSafe" įdiegta maždaug 70-80 proc. Vilniaus šilumos punktų. Anot jo, Vilniuje metrologiškai patikrinti yra vos 5 proc, o Lietuvoje - 65 proc. karšto vandens skaitiklių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją