Naftos kainas taip pat palaiko Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narių komentarai. Savaitgalį Kuveitas pareiškė, kad naftos kainos gali viršyti 110 dolerių už barelį ribą, jeigu neramumai Egipte toliau tęsis, o Venesuela pridūrė, kad nafta gali pabrangti iki 200 JAV dolerių už barelį, jeigu bus uždarytas Sueco kanalas.

Kovo mėnesio pristatymo termino ateities sandorių JAV lengvos naftos barelis rytinėje prekyboje pabrango iki 89,10 JAV dolerio. „Brent" naftos barelio kaina išaugo iki 100,26 JAV dolerio.

Penktadienį naftos kainos nukrito beveik 2 proc. po pranešimų, esą Egipto prezidentas Hosnis Mubarakas greitu laiku gali atsistatydinti.

Rinkos dalyviai baiminasi, kad neramumai Tunise ir Egipte gali persimesti į stambias naftos gavybos šalis, tokias kaip Libija ar Saudo Arabija. Dėl to auga susirūpinimas ir neapibrėžtumas dėl naftos tiekimo.

Penktadienį JAV valdžia pranešė, kad darbo vietų skaičius sausį išaugo tik 36 tūkst. - daug mažiau, nei buvo prognozuota, tačiau nedarbo lygis sumažėjo iki žemiausio lygio nuo 2009 m. balandžio.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją