Papildomo termino buvo paprašiusi savivaldybė, nes pagal įstatymą šią kompensaciją VKEKK jau dabar gali nustatyti vienašališkai.

Praėjusių metų gruodžio 10 d. VKEKK buvo nustačiusi, kad šią kompensaciją vilniečiai turėtų sumokėti per metus, šilumą tai jiems būtų pabranginę 1,74 ct/kWh.

Dėl komisijos sprendimo turi apsispręsti miesto taryba, tačiau šį klausimą ji pradėjo svarstyti tik sausio 19 d. ir kol kas nežinia, kada prie jo grįš.

Dalis miesto tarybos narių apskritai nematė reikalo į kainą įskaičiuoti šiuos pinigus, kiti siūlė šią sumą išdėlioti per kelerius metus. Pavyzdžiui, Vilniaus meras Raimundas Alekna siūlo kompensaciją sumokėti per trejus metus, tuomet šiluma vilniečiams dėl šio sprendimo brangtų apie 1 ct/kWh.

Šiuo metu vilniečiai už šilumą moka 23 ct/kWh.

Šioje kainoje jau yra įskaičiuota 1,32 ct/kWh kompensacija „Vilniaus energijai” už 2008-2009 m. šildymo sezono metu negautas pajamas, kai šiluma nebuvo branginama, nors augo dujų kaina.

Šią kompensaciją gyventojai turės mokėti iki 2013 m. spalio.

Daugiau nei 80 proc. šilumos Vilniuje gaminama iš rusiškų dujų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją