Antradienį Vyriausybėje surengtame Premjero Andriaus Kubiliaus susitikime su ERPB viceprezidentu Janas Fischeris buvo aptarti ilgalaikiai tarptautinės korporacijos įsipareigojimai gerinant ekonominę situaciją Lietuvoje bei užtikrinant Lietuvos energetinį saugumą.

Banko viceprezidento teigimu, Premjeras buvo patikintas, jog per praėjusius metus banko suteikta rekordinė 100 mln. eurų finansinė parama per šiuos metus turėtų dar labiau išaugti.

"Šiandien kalbėdami su Ministru Pirmininku mes labiausiai koncentravomės ties energetinės nepriklausomybės klausimu, kuris yra svarbus ne tik pačiai šaliai, bet ir visam regionui. Aptarėme banko galimybes remti Lietuvos elektros jungtis, taip pat skystojo kuro tiekimą", - teigė J. Fischeris.

Pasak Premjero patarėjo Mykolo Majausko, banko viceprezidentas pažadėjo paramą ir Klaipėdos suskystinto dujų terminalo projektui, tačiau su sąlyga, jog dujų tiekimas būtų atskirtas nuo perdavimo sistemos, kadangi tik tokiu atveju šis projektas turėtų reikšmę.

"Kaip žinome, buvo ir labai reikšmingų Lietuvai projektų, tačiau ne visi projektai buvo vykdomi taip sėkmingai, kaip norėtųsi. Vienas iš jų - Ignalinos AE uždarymas. Šiuo atveju banko viceprezidentas šiandien patikino, jog imsis asmeninės priežiūros šios problemos sprendime. Tačiau tai dar - derybų ir diskusijų klausimas. Šiuo metu mes norime matyti didesnę banko atsakomybę už šį projektą", - sakė M. Majauskas.

ERPB - tarptautinis bankas, įsteigtas 1990 m., siekiant paskatinti ir paspartinti ekonomines reformas Vidurio ir Rytų Europos valstybėse.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją