„Mes norėtume labai detalaus išsiaiškinimo, pradedant nuo Vilniaus miesto. Nustebino, kad įmonės, teikiančios šilumą, pateikia ne tik sąskaitas, bet, atrodo, kad pateikia ir rinkiminės propagandos medžiagos lapelius, kuriuose aiškina, kad kainas reguliuoja valstybė, kas neatitinka tikrovės, nes Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) nustato tik viršutines ribas, atsižvelgdama į atskiras savivaldybes ir jose veikiančius šilumos ūkius“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė premjeras.

Taip pat, anot jo, dar viena problema – kad gyventojai negali gauti tikslių paaiškinimų, kodėl jų sąskaitos skiriasi, pavyzdžiui, nuo gretimo namo gyventojų.

„Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas DELFI anksčiau sakė, kad kartu su sąskaitomis pateikiama informacija, kad žmonės žinotų, iš kur atsiranda tam tikro dydžio šilumos kainos.

„Mes turime trijų tipų priminimus, kuriuos pakaitomis teikiame gyventojams. Šis yra vienas iš jų. Kituose priminimuose rašome, kad namai yra kiauri ir kad biokuras yra pigiau už dujas. Kaip rodo mūsų užsakymu atliekamos gyventojų apklausos, tokių priminimų reikia, nes gyventojai nežino, kas nustato šilumos kainas ir jiems atrodo, kad jas galima nustatyti „iš lempos“, – tada teigė jis.

Pasitarimas dėl šilumos kainų Vyriausybėje numatytas antradienį.

Savivaldybių rinkimai Lietuvoje vyks vasario 27 d.

DELFI primena, kad VKEKK, gavusi bendrovių skaičiavimus ir juos patikrinusi, nustato pastoviąją šilumos kainą, kuri nekinta bent vienerius metus.

Kintamąją šilumos kainą sudaro kuro, kuris dažniausiai yra rusiškos dujos, kaina. Sudėjus abi šias dedamąsias ir gaunama bendra šilumos kaina, kuri kas mėnesį gali kisti, priklausomai nuo kuro kainų svyravimų.


18 val. BTV laidoje "Karštas vakaras" apie tai kuo pagrįstos išaugusios šildymo sąskaitos diskutuos Vytautas Stasiūnas, Šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas, teisininkas Paulius Markevičius, piliečiai ir atsakingi pareigūnai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją