Pirmąjį - kvalifikacinį - konkurso etapą įveikė Suomijos koncerno „Fortum" ir "Klaipėdos energijos" valdoma bendrovė „Fortum Klaipėda" bei „Technology Projects", sudariusi konsorciumą su Prancūzijos bendrove „Constructions Industrielles de la Mediterranee" (CIDM).

Bylinėjimąsi inicijavo tik 2010- ųjų liepą su minimaliu būtinu 10 tūkst. litų įstatiniu kapitalu įsteigta bendrovė „Technology Projects", kurios pagrindinis akcininkas yra koncernas ICOR (anksčiau - "Rubicon Group").

„Technology Projects" tvirtinimu, „Fortum Klaipėda" neatitinka kelių konkurso reikalavimų. "Fortum Klaipėda" planuoja statyti buitines atliekas ir biokurą deginsiančią kogeneracinę jėgainę Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje, o "Technology Projects", mananti, kad konkursui yra pateikusi geresnį pasiūlymą, - jėgainę šalia Dumpių sąvartyno.

Pastarajai kelią užtvėrė Klaipėdos rajono taryba, o dėl pirmosios, gavusios uostamiesčio valdžios pritarimą, kyla kai kurių gyventojų pasipriešinimas. Klaipėdos apygardos teismas penktadienį konstatavo, jog „Fortum Klaipėda", įrodydama savo kvalifikaciją, negalėjo remtis kitų įmonių pajėgumais.

Be to, neįrodyti ryšiai, jog tie pajėgumai ir patirtis tikrai būtų panaudoti. Šis sprendimas per 30 dienų gali būti apskųstas Apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją