"Per artimiausius 20 metų vartojimo augimą šalyse, neįeinančiose į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO), beveik dviem trečdaliais užtikrins Azijos šalys, kurios užtikrins ir tris ketvirtadalius vartojimo visame pasaulyje. Šiose šalyse naftos vartojimas padidės beveik 13 mln. barelių per parą", - prognozuoja vyriausiasis BP ekonomistas Christofas Ruehlas.

Naftos vartojimas, neatsižvelgiant į biokurą, augs po 0,6 proc. per metus, o gamtinių dujų - kasmet didės po 2,1 proc. - sparčiau nei bet kurio kito kuro, teigiama pirmojoje ilgalaikėje iki 2030 m. BP prognozėje. Anglies vartojimas per metus didės po 1,2 proc., ir iki 2030 m. iš jos bus pagaminama tiek pat energijos, kiek iš naftos, neįskaičiuojant biokuro, prognozuoja kompanija.

Naftos paklausa EBPO šalyse buvo didžiausia 2005 metais, o 2030 metais ji sugrįš į 1990 m. lygmenį. Biokurui teks 9 proc. kuro, naudojamo transportui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją