Siekdama įgyvendinti 500 mln. eurų vertės terminalo projektą Latvija ketina užsitikrinti Europos Komisijos (EK) finansinę paramą, į kurią taip pat pretenduoja Lietuva, Estija ir Suomija. Taip rašo laikraštis "Biznes&Baltija".

Latvijos vyriausybės stambiųjų ir strateginių investicinių projektų koordinavimo taryba, vadovaujama premjero Valdžio Dombrovskio, uždarame posėdyje išklausė Ekonomikos ministerijos pasiūlymų, kurių detalės viešai neatskleidžiamos. Nutarta įpareigoti valstybinę energetikos kompaniją „Latvenergo" iki 2011 metų vidurio parengti išankstinį būsimos terminalo statybos projektą. Gavus jo vertinimo išvadas, bus priimti tolesni sprendimai.

Kaip žinoma, EK parengtas Baltijos šalių energetinės sistemos integravimo planas numato, kad regione turi būti pastatytas vienas suskystintų dujų importo terminalas, kuris užtikrintų nepertraukiamą Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Suomijos vartotojų aprūpinimą dujomis. Dar nėra pasirinkta, kurioje šalyje projektas bus įgyvendintas. Tokį savo sprendimą EK gali paskelbti jau 2011 metų vasario mėnesį. Latvijos ir Lietuvos planuojami suskystintų dujų importo terminalų projektai pretenduoja į Briuselio finansinę paramą. Bendrą projektą planuoja įgyvendinti Suomija ir Estija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją