"Kalbant apie išmaniuosius (elektros) tinklus ir gerus ryšius, ryšius tarp sienų Europos Sąjungoje, galime galvoti apie elektrą iš Rusijos ir Ukrainos atominių (jėgainių) ir (saulės energijos) projekto "Desertec" Sacharoje", - Europos Parlamento pirmininkas Jerzy Buzekas sakė Europos investicijų banko (EIB) organizuotoje transporto ir energetikos konferencijoje.

"Iš esmės mums reikia sukurti tam tikrą "energetikos Šengeną", - pridūrė jis, turėdamas omenyje 25 Europos šalis apimančią bevizio režimo erdvę.
ES energetikos komisaras Guentheris Oettingeris konferencijoje atkartojo J.Buzeko poziciją.

"Esi linkęs čia užduoti provokuojantį klausimą: ar tikėtina, kad per ateinantį dešimtmetį mes neimportuosime dujų elektrai gaminti ir kad elektra bus gaminama Rusijoje?" - klausė jis.

"Technologiškai, ekonomiškai ir finansiškai įmanoma, kad šis sprendimas gali būti parankus mums visiems", - pridūrė G.Oettingeris.

Eurokomisaras taip pat paragino ES glaudžiau tartis su pagrindiniais energijos tiekėjais.

"Manau, kad Tunisas, Alžyras ir kitos Viduržemio pajūrio šalys gali prisidėti prie mūsų diskusijų dėl energetikos, - pabrėžė G.Oettingeris. - Tikiu, kad Turkija taip pat turėtų tapti mūsų energetikos bendrijos dalimi ir prisijungti prie mūsų energetikos infrastruktūros, panašiai kaip Gruzija ir Azerbaidžanas. Tikiuosi, kad Rusija ir Turkmėnija, o tolesnėje ateityje galbūt ir Irakas taip pat (prisijungs)."

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją