Kaip skelbiama penktadienį Varšuvoje vykusioje spaudos konferencijoje, nuostolį Lietuvoje lėmė „sunki makroekonominė situacija ir neišspręsta logistika“.

Lyginant su pirmojo šių metų pusmečio rezultatais, bendrovei pavyko sumažinti nuostolį dėl gautų didesnių pajamų. Anksčiau buvo skelbta, kad per pirmuosius šešis šių metų mėnesius „Orlen Lietuva“ buvo patyrusi 114 mln. Lt nuostolių.

Per tris šių metų ketvirčius bendrovė pajamas padidino 25 proc. iki 1,53 mlrd. JAV dolerių (apie 3,81 mlrd. Lt).

„Nors makroekonominė aplinka šių metų trečiajame ketvirtyje pagerėjo, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, tai lyginant su 2010 metų antruoju ketvirčiu ženkliai pablogėjo – rugsėjo mėnesį perdirbimo marža buvo žemiausia nuo metų pradžios”, – rezultatus komentuoja „Orlen Lietuva“ generalinis direktorius Ireneusz Fąfara.

Per 2010 metų trečiąjį ketvirtį bendrovės žaliavos perdirbimo apimtys, lyginant su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, padidėjo 10 proc. ir 7 proc. lyginant su antruoju šių metų ketvirčiu. Per minėtą laikotarpį perdirbta 2,55 mln. tonų žaliavos iš kurios 2,48 mln. tonų sudarė nafta. O tai buvo didžiausias žaliavos perdirbimas per ketvirtį nuo metų pradžios.

Visas „PKN Orlen“ koncernas trečiąjį šių metų ketvirtį gavo 1,3 mlrd. zlotų (apie 1,13 mlrd. Lt) pelno arba 300 mln. zlotų (per 261 mln. Lt) daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją