Galimybė sumažinti kainą atsirado dėl to, kad UAB “Kauno termofikacijos elektrinė”, gaminanti didžiąją dalį šilumos Kaunui ir Kauno rajonui, pranešė, jog nuo lapkričio 1 d. mažina savo gaminamos šilumos kainą 5,4 proc. Kadangi vartotojams centralizuotai tiekiamos šilumos kaina priklauso ne tik nuo iš elektrinės perkamos šilumos kainos, bet ir nuo perkamo kuro bei kitų veiklos kaštų, ji mažėja nuo 5 iki 5,2 procento:

1. Vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį, kai šiluma tiekiama iš gyventojams (šilumos vartotojams) priklausančių individualių šilumos punktų, mažėja nuo 24,76 ct/kWh iki 23,48 ct/kWh.

2. Vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį, kai šiluma tiekiama iš tiekėjui priklausančių grupinių ar individualių šilumos punktų, mažėja nuo 25,61 ct/kWh iki 24,33 ct/kWh.

Visos kainos nurodytos be PVM. Taip pat atitinkamai mažės ir AB „Kauno energija“ tiekiamo karšto vandens kainos.

Pažymėtina, kad iš UAB Kauno termofikacijos elektrinė perkamos šilumos kaina bei perkamų dujų kaina vartotojams tiekiamos šilumos savikainoje sudaro apie 77 procentus.

Kaip pranešė pati UAB Kauno termofikacijos elektrinė, jos gaminama šiluma pinga dėl to, kad pasaulio valiutų biržose krentantis JAV dolerio kursas euro atžvilgiu mažina gamtinių dujų kainas. Anot bendrovės, paskutinį kartą ji mažino savo gaminamos šilumos kainą 2009 metais.

Primename, jog AB „Kauno energija“ vartotojams centralizuotai tiekiamos šilumos kaina, nepriklausomai nuo pokyčių rinkoje, nedidėjo jau nuo liepos mėnesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją