Visgi, vartotojams nereikėtų iš karto apsidžiaugti, nes galutinę šilumos kainą vartotojams nustato Kauno miesto savivaldybės kontroliuojama „Kauno energija“. Ji tiekia šilumą Kauno vartotojams.

„Gamtinių dujų kainos yra svarbiausias veiksnys, lemiantis šilumos gamybos kainą. Kadangi dujų kainų skaičiavimo formulė susieta ir su JAV dolerio kurso pokyčiais, pingantis doleris įtakoja ir Kaune gaminamą šilumos kainą. Tai ypač aktualu vartotojams prasidėjus šildymo sezonui“, - sakė KTE generalinis direktorius Antanas Pranculis.

Anot bendrovės, šilumos gamybos kaina kogeneracinėse elektrinėse taip pat priklauso ir nuo elektros energijos supirkimo tvarkos.

2003-2008 metais KTE taikė mažiausią šilumos kainą Lietuvoje, kaip buvo įsipareigojusi investiciniuose susitarimuose. Vėliau valstybė įteisino privalomą šilumos kainų reguliavimą, dėl kurio šilumos kainos padidėjo.

Paskutinį kartą KTE mažino savo gaminamos šilumos kainą 2009 metais.

KTE yra valdoma Rusijos dujų bendrovės „Gazprom”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją