Energetikai priblokšti, nes šie elektros tilto planai seniai suderinti, o juos keičiant reikėtų viską pradėti nuo nulio: planuoti teritorijas, vertinti poveikį aplinkai ir kt. Elektros linijos atsiradimas pasivėlintų bent penkeriais metais, o ir finansavimui iš ES fondų iškiltų pavojus.

Jei taip nutiktų, tiek Lietuva, tiek Lenkija turėtų Europos Komisijai sugrąžinti daugiau nei 736 mln. litų, dėl kurių kreipėsi Lenkija ir apie 80 mln. litų, kurie planuojami skirti Lietuvai.

Tačiau lazdiškėnams baisiau, kad atramos ir laidai pakenks "Dzūkų aukštumų moreninių gūbrių masyvui", matysis iš toli ir darkys vaizdą.

Poveikio aplinkai vertinimą (PAV) atlikusi "Sweco Lietuva" teigia, kad per duotą laiką, kai visuomenė turi pareikšti nuomonę, gyventojų susidomėjimas buvo itin menkas. Tačiau vietiniai kalba, kad daugelis išvis nepastebėjo paskelbtos informacijos, kiti nesuprato jos svarbos.

Seimo Aplinkos komitetas paprašė "Sweco Lietuva" per dvi savaites išsiaiškinti, kokios yra savivaldybių siūlomo varianto galimybės.