Pasak komisijos atstovų, licencija sustabdyta, kol mieste nebus atšaukta savivaldybės paskelbta ekstremali situacija.

Kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė sako, kad priimtas sprendimas leis užtikrinti šilumos tiekimą savivaldybės pasirinktomis sąlygomis.

„Komisija priėmė sprendimą sustabdyti bendrovės „Miesto energija“ licencijos galiojimą iki ekstremalios situacijos pabaigos. Dėl tos priežasties, kad ekstremali situacija, ji yra ypatinga, ir kasdieniniai įstatymai ekstremalios situacijos sąlygomis kaip ir nelabai veikia. Yra teismų nutartys, teismų sprendimai, bendras Šilumos ūkio įstatymas.

Mes sudėliojome tokį sprendimą, kuris leistų užtikrinti šilumą savivaldybės pasirinktomis sąlygomis ir tuo pačiu neprieštarautų teisės aktams, kuriuos šiuo atveju reprezentuoja teismo nutartys.

Tas sustabdymas galioja tol, kol galioja ekstremali situacija. Gyventojams šiluma yra tiekiama, nors ir ne pačiomis geriausiomis sąlygomis“, – komentavo Kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkė D. Korsakaitė.

Lietuvos radijas primena, kad konfliktas tarp Ukmergės rajono savivaldybės ir privataus operatoriaus kilo balandį. Motyvuodama per didelėmis šilumos kainomis, savivaldybė vienašališkai nutraukė sutartį su „Miesto energija“, perėmė miesto šilumos tinklų kontrolę ir dabar tiekia šilumą Ukmergės miesto ir rajono gyventojams.