Šilumininkai guodžiasi, kad gyventojų mokumas sutriko labai seniai - per Rusijos krizę, ir iki šiol ne visi vartotojai atsitiesė. Gausėja naujų skolininkų, finansinių sunkumų patyrusių pernai.

UAB Raseinių šilumos tinklų vadovas Stanislovas Bartkus LŽ sakė, kad iš 3300 centralizuotos šilumos vartotojų maždaug dešimtadalis už teikiamas paslaugas nemoka. Bendra jų skola Raseinių šilumos tinklams siekia 900 tūkst. litų.

Kėdainių rajono gyventojų skola šilumos tiekėjams, kaip teigė UAB „Panevėžio energija" atstovė spaudai Daiva Paulauskienė, siekia 3,988 mln. litų. Tai sudaro 15,7 proc. visos „Panevėžio energijos", aptarnaujančios ir Panevėžio, Rokiškio, Zarasų, Kupiškio, Pasvalio miestų bei rajonų vartotojus, skolos.

„Panevėžio energija", kaip ir Raseinių šilumos tinklai, neskuba dėl nemokių gyventojų kreiptis į teismą. "Kai vartotojas nesumoka už šilumą du mėnesius, lankomės pas jį, aiškinamės nemokėjimo priežastis, raginame grąžinti skolą, siūlome naudotis kompensacijomis už šilumą, leidžiame padengti skolą dalimis, sudarant jos grąžinimo sutartį, siunčiame įspėjimus ir raginimus. Jeigu su vartotoju nesusitariame, išieškome pinigus per teismą. Ruošdami medžiagą teismui atsižvelgiame ir į kitus kriterijus - tarkime, skolos senumą", - aiškino D.Paulauskienė. Šiuo metu įmonė per teismus mėgina atgauti uždirbtus pinigus iš 42 vartotojų.

Už 2009 metų šildymo sezoną kauniečiai įmonei AB "Kauno energija" liko skolingi 4,8 mln. litų. Per devynis šių metų mėnesius skola šildytojams padidėjo dar 4 mln. litų ir dabar ji siekia net 32,744 mln. litų. Tai dienraščiui pranešė įmonės atstovas ryšiams su visuomene Ūdrys Staselka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją