Taip planus naikinti lengvatas žmonėms, turintiems elektrines virykles, pakomentavo Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) pirmininkė Diana Korsakaitė, antradienį viešėjusi socialdemokratų frakcijos posėdyje.

„Šiuo metu elektros sektoriuje galioja labai daug ir labai įvairių lengvatų. Yra lengvatos ūkininkams, kurie moka už galią tik sezono metu, yra lengvatos vienuolynams, kurie gauna kažkiek procentų nuolaidą nuo sąskaitos. Taip pat garažų bendrijoms, sodų bendrijoms ir labai įvairioms kitoms grupėms“, - frakcijos posėdyje į klausimą, kodėl planuojama naikinti lengvatas turintiesiems elektrines virykles, atsakinėjo VKEKK pirmininkė.

Jos teigimu, VKEKK suformulavo principą, kad lengvatos elektros energijai turi būti taikomos priklausomai nuo namų ūkio suvartojamo elektros energijos kiekio – kuo daugiau suvartoji, tuo mažesniu tarifu naudojiesi.

D. Korsakaitės tvirtinimu, tie namų ūkiai, kurie turi elektrines virykles blogiausiu atveju mokės tik šiek tiek brangiau, o jeigu elektrines virykles naudos ir kitiems poreikiams bei suvartos daug elektros, gaus lengvatą.

DELFI primena, kad nuo Naujųjų metų ketinama keisti atsiskaitymą už elektrą ir numatyti kelis galimus mokėjimo planus. Taip pat planuojama naikinti mažesnį elektros tarifą turintiems elektrines virykles.

Šiuo metu gyventojai, besinaudojantys dviejų laiko juostų tarifu, už dieną sunaudojamą elektrą moka 49 ct/kWh, o naktį ir savaitgaliais – 34 ct/kWh.

O tie, kurie naudojasi dviejų laiko juostų tarifu ir maistą gamina elektrine virykle, už dieną sunaudojamą elektrą moka 45 ct/kWh, o naktį ir savaitgaliais – 32 ct/kWh.

Vienos laiko juostos tarifas gyventojams liks 45 ct/kWh, naudojantiems elektrines virykles – 43 ct/kWh.

Seimas yra priėmęs rezoliuciją, kuria siūlė Vyriausybei ir VKEKK nedidinti elektros kainos gyventojams ir nenaikinti lengvatinio tarifo turintiems elektros virykles, tačiau šis dokumentas tėra rekomendacinio pobūdžio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją