„Artimųjų Rytų regiono ekonomikos itin sparčiai augo ir plėtojosi, taip atverdamos naujas rinkas ir galimybes Lietuvos eksportuotojams. Regionas taip pat svarbus ir siekiant pritraukti tiesiogines užsienio investicijas ir tai matome iš sėkmingų kitų šalių pavydžių. Omanas turi sukaupęs nemažai patirties suskystintų dujų srityje, kuria būtų pasiruošę pasidalinti ir su mumis. Jie taip pat yra susidomėję ir galimybėmis investuoti“, – DELFI sakė premjero patarėjas ekonomikos ir finansų klausimais Mykolas Majauskas.

Jau anksčiau skelbta, kad A. Kubilius vyks vizito į Artimuosius Rytus. Iš pradžių vizitas planuotas gegužę, tačiau vėliau jis buvo atidėtas neribotam laikui.

Dar liepą premjeras buvo pripažinęs, kad dėl galimų investicijų į terminalą kalbasi ir su kita Artimųjų Rytų valstybe Kataru.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad planuojamu terminalu domisi Nyderlandų, Belgijos, JAV, Lietuvos koncernas „Achema“, Lietuvos pramonininkų konfederacijos nariai.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje energetikos ministras Arvydas Sekmokas sakė, kad techninę būsimojo dujų terminalo užduotį ketinama parengti iki metų pabaigos. Jis planuoja, kad pastačius terminalą akcijomis galima būtų pasidalinti ir su Latvija bei Estija. Tuomet šis terminalas taptų regioniniu projektu, kuriam galima būtų pritraukti europinių lėšų.

Pernai Vyriausybės parengtame investicinių projektų sąraše, pristatomame užsienio investuotojams, minimas ir suskystintų dujų terminalas. Dokumente nurodoma galima jo kaina – 620-670 mln. eurų (2,1-2,3 mlrd. Lt).

Tikimasi, kad suskystintų dujų terminalą Lietuva turės 2013 m.

Sayyid Badr bin Hamad Al Busaidas ir A.Skaisgirytė Liauškienė pasirašė Lietuvos ir Omano užsienio reikalų ministerijų tarpusavio supratimo memorandumą
Omano užsienio reikalų ministerijos ir verslininkų delegacija taip pat lankėsi ir Užsienio reikalų ministerijoje, susitiko su jos vadovu Audroniumi Ažubaliu, pasirašė pasirašė Lietuvos ir Omano užsienio reikalų ministerijų tarpusavio supratimo memorandumą dėl dvišalių konsultacijų mechanizmo sukūrimo.