"Mes jau pradėjome tiesti dujotiekį Baltijos jūros dugnu, kitais metais vamzdžiu pradės tekėti dujos - mes viską darome greitai, taip pat greitai nutiesime ir "South Stream" , - patikino V.Putinas Turkijos tarptautinių santykių centro prezidentą Sinaną Oganą, pasidomėjusį projektų "South Stream" ir "Nabuco" likimu.

V.Putinas abejojo ES dujotiekio "Nabuco" projekto sėkme. "Pagrindinė "Nabuco" problema - nėra garantuotų kiekių, kuris užpildytų sistemą", - pažymėjo jis.

"Rusija kol kas ten nieko netieks, Irane kol kas tie šaltiniai neparuošti, Azerbaidžano kiekiai maži, be to, Azerbaidžanas pasirašė kontraktą dujas tiekti Rusijai, - vardijo V.Putinas. - dar yra Turkmėnija, tačiau kol kas nežinomas galimas tiekti dujų kiekis, nes iš Turkmėnijos nutiestas dujotiekis į Kiniją, kuriuo teka 30 mln. kubinių metrų dujų", pridūrė jis.

Be to, pasak Rusijos premjero, esama ir kitų sunkumų, kurie trukdo įgyvendinti šį projektą. "Esama teritorinių nesutarimų tarp Turkmėnijos ir Azerbaidžano dėl Kaspijos jūros padalinimo, ir tai apsunkina dujotiekio tiesimą. Aš dar labai švelniai kalbu, pasakyčiau, kad neįmanoma", - pridūrė V.Putinas.

"Teoriškai neatmetu, kad tai gali būti įgyvendinta, jeigu atsiras suinteresuota kompanija, kuri, nepasirašydama ilgalaikių tiekimo kontraktų, pradėtų investuoti milijardus. Na, tebūnie, nieko tragiško čia nematau", - ironizavo premjeras.

"Nabucco" konsorciumas pirmadienį pranešė pasirašęs susitarimą su Europos investicijų banku (EIB), Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku (ERPB) ir Pasaulio banko Tarptautine finansų korporacija dėl paskolos, kuri sieks iki 4 mlrd. eurų.