Šveicarijos bendrovė nuo 1980 m. stato elektrines visoje Europoje ir bendradarbiauja su pasaulio didžiausiomis dujų turbinų gamintojomis.

Atskleisti savo planus „А.G.Group“ paskatino „Gazprom“ ketinimai padidinti veiklą Baltijos šalių energetikos srityje. Rygoje neseniai lankėsi „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Valerijus Golubevas ir papasakojo, kad Rusijos bendrovė suinteresuota plėsti dujų rezervuarą ir kad „Gazprom“ gali garantuoti dujų tiekimą Latvijai iki 2030 m.

„Gazprom“ atstovas patikslino, kad koncernas neturi stambių investicinių planų Latvijoje. Tokių planų turi Šveicarijos bendrovė „А.G.Group“. Kaip Latvijos laikraščiui „Dienas Bizness“ pareiškė A. Goldmanas, bendrovė suinteresuota statant naują elektrinę bendradarbiauti būtent su „Gazprom“.

„Elektrinė gali stovėti bet kurioje Baltijos valstybėje – tai jų (valstybių) reikalas. Mus domina tik techninės galimybės įgyvendinti projektą“, – sakė A. Goldmanas.

Latvijos energetikos ekspertai mano, kad nauja dujomis varoma elektrinė Latvijoje tik padidins šalies priklausomybę nuo gamtinių dujų ir sumažins dujų tiekimo įvairovę. „Kol kas nematau naujos dujomis varomos elektrinės būtinybės Latvijoje, nes tada kiltų klausimas, ką veiks rekonstruojama „TES-2“, – sakė Latvijos ekonomikos ministro patarėjas energetikos klausimais Edgaras Vigantas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją