Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovybė ketvirtadienį gavo iš „Nukem Technologies“ laišką, kuriuo patvirtinama, kad iš Ignalinos AE pusės yra padaryta viskas tam, kad „Nukem Technologies“ ir jų naujoji subrangovė „Vėtrūna“ galėtų tęsti darbus, įgyvendinant panaudoto branduolinio kuro saugyklos statybos projektą.

Pasak IAE pranešimo, IAE atliko visus procedūrinius veiksmus ir apie tai raštu informavo „Nukem Technologies“ dar liepos 10 d.

Penktadienį Ignalinos AE vadovas Osvaldas Čiukšys raštu informavo Europos Komisijos Energetikos direktorato Branduolinės energetikos departamento direktorių Peterį Farossą ir ERPB Branduolinės saugos departamento vadovą Vince`ą Novaką, kad nepaisant liepos 9 d. išplėstiniame Ignalinos AE ir „Nukem Technologies“ vadovybės susitikime rangovo prisiimtų įsipareigojimų – mobilizuoti visus galimus žmogiškuosius ir finansinius išteklius vėlavimams panaikinti – darbai įgyvendinant projektą pilna apimtimi iki šiol nevyksta.

Laiške pabrėžiama, kad Ignalinos AE vadovybė tikisi, kad sutartis tarp rangovo „Nukem Technologies“ ir naujojo subrangovo „Vėtrūna“ bus pasirašyta artimiausiu metu.

Pasak Ignalinos AE generalinio direktoriaus O. Čiukšio, Ignalinos AE vadovybė reikalavo ir toliau reikalaus, kad „Nukem technologies“ ir jos naujasis subrangovas „Vėtrūna“ imtųsi visų būtiniausių priemonių, kad panaudoto branduolinio kuro saugyklos statybos projektas būtų užbaigtas laiku.