Tai patvirtinantį dokumentą pirmadienį gavo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Aplinkos komiteto pirmininkas Vidas Urbonavičius. Praėjusią savaitę analogišką verdiktą paskelbė Viešųjų pirkimų tarnyba.

Savivaldybės tarybos sprendimas pratęsti ir išplėsti galiojančią sutartį dėl šilumos centralizuotai paslaugų teikimo su bendrovės „Dalkia“ dukterine įmone UAB „Vilniaus energija“ be konkurso (ar kitos konkurencingos procedūros) labai ilgam laikotarpiui (pagal projektą 35 metams nuo sandorio įvykdymo dienos), gali būti vertinamas kaip išimtinės teisės vykdyti šią veiklą suteikimas, rašoma Konkurencijos tarybos dokumente.

Išimtinių teisių suteikimas vertintinas kaip vieno ūkio subjekto privilegijavimas kitų, veikiančių toje pačioje rinkoje, atžvilgiu.

Viešųjų pirkimų tarnyba konstatavo, kad Vilniaus miesto šilumos ūkio nuoma ilgesniam kaip 10 metų terminui pažeistų galiojančius teisės aktus. Viešųjų pirkimų tarnyba komiteto pirmininkui taip pat pranešė, jog galiojančios sutarties su „Dalkia“ keitimai būtų laikomi esminiais, todėl Viešųjų pirkimų įstatymo kontekste, juos darant, būtų pažeisti lygiateisiškumo, nediskriminavimo ir kiti įstatymo nustatyti viešųjų pirkimų principai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją