"Kol kas, tiesa, kalbėti apie tai per anksti, bet atmesti tokios galimybės mes negalime", - sakė ji.

J.Strykė priminė, kad KKB kaltina „Latvenergo" pareigūnus ir privačių įmonių darbuotojus nusikalstamai gautų daugiau kaip 1,13 mln. eurų (3,9 mln. litų) legalizavimu.

"Baudžiamasis procesas pradėtas birželio 14 dieną - praėjo tik keturios dienos. Mes labai intensyviai dirbame, ir grupė tyrėjų kasdien padaro labai daug veiksmų - šią savaitę padaryta 30 kratų ir atlikta daugiau kaip 50 procesinių veiksmų", - pranešė ji.

KKB darbuotojai šioje byloje atliko daugiau kaip 250 tūkst. eurų (863 tūkst. litų) poėmį.

"Kaltinimas (pirminis) pateiktas maždaug dėl milijono. Po kiek laiko ši suma, žinoma, gali keistis, ir mes prognozuojame, kad ji didės", - sakė J.Strykė.

„Byloje dėl „Latvenergo" surinkta įvairių įrodymų - kaltinimas pagrįstas ne tik liudijimais. Kaip ilgai KKB rengia šią bylą, ji nesakė: "Ne neseniai, bet tiksliai nepasakysiu".

KKB viršininko pavaduotoja pažymėjo, kad byla dėl „Latvenergo" gali būti didžiausia iš KKB ištirtų, bet tiksliai tai bus pagalima pasakyti tik pasibaigus tyrimui. Su byla susiję labai daug asmenų ir labai daug įmonių, pridūrė ji.

"Mes manome, jog reikės gana daug laiko visoms galimai nusikalstamoms veikoms išnarplioti", - sakė J.Strykė.

„Latvenergo" pareigūnai ir privačių įmonių darbuotojai kaltinami nusikalstamai įgytų daugiau kaip 1,13 mln. eurų legalizavimu.

Kaip jau pranešta, įtardama galimai neteisėtus „Latvenergo" pareigūnų veiksmus laikotarpiu nuo 2006 iki 2010 metų KKB pradėjo baudžiamąjį procesą dėl nusikalstamų veikų, susijusių su piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, kyšininkavimo ir nusikalstamai įgytų lėšų legalizavimo dideliu mastu organizuota grupe.

Baudžiamasis procesas pradėtas pirmadienį, birželio 14 dieną, birželio 15 ir 16 dienomis sulaikyti aštuoni žmonės, penki iš jų - valstybinių įmonių „Latvenergo" ir „Sadales tikls" darbuotojai.

Dviem valstybiniams pareigūnams ir vienam privačiam asmeniui teismas paskyrė kardomąją priemonę - areštą, kitiems įtariamiesiems - nesusijusias su laisvės atėmimu kardomąsias priemones.

Areštuoti „Latvenergo" valdybos pirmininkas Karlis Mikelsonas, viceprezidentas Aigaras Melko ir verslininkas Andrejus Livanovičius.

Valstybei priklausanti bendrovė „Latvenergo" gamina elektros ir šiluminę energiją ir ja prekiauja, taip pat teikia telekomunikacines ir IT paslaugas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją