A.Melko išvedė iš teismo salės Kovos su korupcija biuro (KKB) darbuotojai. A.Melko buvo nekalbus ir tik pasakė žurnalistams, kad savo kaltės nepripažįsta.

A.Melko advokatas Agris Bitanas po teismo sprendimo paskelbimo sakė žurnalistams, kad A.Melko yra įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir neteisėtai gautų lėšų legalizavimu.

"Mums neaišku, dėl ko jis (kaltinamas)", - pažymėjo jis.

Jis nekomentavo galimos šios bylos sąsajos su 2-osios Rygos šiluminės elektrinės projektu, apie ką anksčiau buvo užsimenama pranešimuose.

"Mes žinome tik konkretų (Baudžiamojo kodekso) straipsnį, o už ką ir kodėl, komentuoti negalime, nes yra draudimas teikti informaciją", - sakė A.Bitanas.

Antrasis viceprezidento advokatas Varis Kluotinis pažymėjo, kad motyvuotas teismo sprendimas bus gautas birželio 17 dieną ir jis būtinai bus apskųstas.

Abu advokatai sakė, jog nežino, kur bus laikomas A.Melko, to reikia klausti KKB.

Jie pridūrė, kad negali išsamiau komentuoti ir pranešti faktinių bylos aplinkybių, nes įspėti dėl atsakomybės.

Kaip jau pranešta, Kovos su korupcija biuro darbuotojai pagal įtarimą neteisėtomis veikomis ir kyšininkavimu ir nusikalstamu keliu gautų lėšų legalizavimu sulaikė septynis bendrovės "Latvenergo" pareigūnus, tarp jų valdybos pirmininką Karlį Mikelsoną.

Dėl galimų neteisėtų "Latvenergo" pareigūnų veiksmų laikotarpiu nuo 2006 iki 2010 metų KKB pradėjo baudžiamąjį procesą dėl nusikalstamų veikų, susijusių su piktnaudžiavimu tarnyba, kyšininkavimu ir neteisėtai įgytų lėšų legalizavimu.

KKB nepraneša, koks tai buvo "Latvenergo" projektas, dėl kurio sulaikyti bendrovės darbuotojai.

Valstybei priklausanti bendrovė "Latvenergo" gamina ir parduoda elektros ir šilumos energiją, taip pat teikia telekomunikacines ir IT paslaugas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją