Dėl galimų neteisėtų "Latvenergo" pareigūnų veiksmų laikotarpiu nuo 2006 iki 2010 metų KKB pradėjo baudžiamąjį procesą dėl nusikalstamų veikų, susijusių su piktnaudžiavimu tarnyba, kyšininkavimu ir neteisėtai įgytų lėšų legalizavimu.

Baudžiamasi procesas pradėtas pirmadienį, birželio 14 dieną. Antradienį sulaikyti septyni žmonės.

KKB nepraneša, koks tai buvo "Latvenergo" projektas, dėl kurio sulaikyti bendrovės darbuotojai.

Ekonomikos ministerijos valstybės sekretorius Jūris Pucė anksčiau informavo, jog trečiadienio rytą gavo iš KKB faksimilinį pranešimą, kad sulaikyti penki "Latvenergo" pareigūnai: valdybos pirmininkas Karlis Mikelsonas, viceprezidentas Aigaras Melko, "Latvenergo" antrinės įmonės "Sadales tikls" valdybos pirmininkas Ivaras Liuznikas ir du "Latvenergo" darbuotojai - Edgaras Vitkovskis ir Andrejus Staluožas.

Kitų dviejų sulaikytųjų pavardės neskelbiamos.

J.Pucė sakė, jog tolesni Ekonomikos ministerijos veiksmai kol kas nežinomi, nes KKB pateiktoje informacijoje yra nuorodos į konkrečius Baudžiamojo kodekso straipsnius, kurias Ekonomikos ministerija turės išnagrinėti, kad suprastų, kuo konkrečiai kaltinami "Latvenergo" pareigūnai.

Kai jau pranešta, antradienį KKB atliko patikrinimą K.Mikelsono ir "Latvenergo" viceprezidento A.Melko darbo kabinetuose. Patikrinimo priežastys iki šiol nepaskelbtos.

Bendrovėje "Latvenergo" yra vidaus tvarka, pagal kurią, kai valdybos pirmininkas K.Mikelsonas negali eiti savo pareigų "Latvenergo" valdybai vadovauja jos narys Uldis Barisas, paaiškino J.Pucė, pažymėdamas, kad tai vyksta automatiškai - atskiro sprendimo tam nereikia.

Valstybei priklausanti bendrovė "Latvenergo" gamina ir parduoda elektros ir šilumos energiją, taip pat teikia telekomunikacines ir IT paslaugas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją