N. Laurinaitis ir buvęs „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Darius Norkus buvo suimti iki gegužės 28 d. Prokurorai prašė teismo pratęsti suėmimo terminą, tačiau teismo jų argumentai neįtikino.

DELFI primena, kad D. Norkui Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai yra pareiškę įtarimus dėl penkių nusikalstamos veikos epizodų, kai jis esą reikalavo ir gavo kyšius nuo 4 iki 20 tūkst. Lt bei kelialapius į poilsines keliones Slovakijoje ir Turkijoje.

Bendra galimai gautų kyšių suma – 40 tūkst. Lt, šiuos pinigus D. Norkus esą pasidalino su N. Laurinaičiu.

Visų kyšių reikalavimai ir gavimai yra susiję su viešaisiais pirkimais.

STT įtarimuose minimas ne tik D. Norkus ir N. Laurinaitis, bet ir konsultantas viešųjų pirkimų klausimais Saulius Lukošius, Aprūpinimo ir ūkio tarnybos viršininkas Tomas Biknevičius.

Šie asmenys buvo sulaikyti balandžio 26 d.

„Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkas, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas DELFI sakė, kad valdyba gali priimti sprendimus tik dėl įmonės vadovo.

„Matote, čia jau yra ne valdybos kompetencija. Valdyba gali priimti sprendimą tik dėl direktoriaus, o pavaduotojai yra jau direktoriaus klausimas. Dabar yra laikinas direktorius, kai bus paskirtas naujas direktorius, jis ir spręs“, – sakė V. Milėnas.

Valdyba D. Norkų yra nušalinusi nuo pareigų, šiuo metu įmonei vadovauja naujas laikinasis vadovas Darius Indriūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją