Miesto tarybos nariui kilo abejonių, ar tarybos sprendimas, pagal kurį pirkimas pagal viešųjų pirkimų reikalavimas nėra numatytas, nepažeistų įstatymų. „Sprendimo dėl ilgalaikės nuomos vertė per naują 20-ties metų laikotarpį gali siekti šimtus milijonų litų. Šiuos pinigus verslininkai uždirbs iš vilniečių kišenių. Toks sprendimas negali būti priimamas neišklausius kompetentingų institucijų nuomonių ir neįsitikinus planuojamų sprendimų teisėtumu“, – įsitikinęs V. Urbonavičius.

„Vilniaus miesto taryba turėtų išmintingai įsiklausyti tiek į projekto kritikų, tiek į projekto iniciatorių argumentus, ir apsispręsti rimtai jausdama atsakomybę už vilniečių ateitį. Net ir pati geriausia įdėja negali būti įgyvendinama neskaidriais ir neleistinais metodais, jokiu būdu negalima visko supaprastinti iki mechaniško balsavimo akto“, – teigė TS-LKD frakcijai priklausantis miesto tarybos narys.

Dėl kai kurių kitų teisinių aspektų V. Urbonavičius ketina penktadienį taip pat kreiptis ir į Konkurencijos tarybą.

Prancūzijos bendrovė per savo antrinę įmonę „Vilniaus energija“ šiuo metu jau valdo sostinės šilumos tinklus. 2002 m. pasirašyta sutartis turėtų galioti iki 2017 m.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Vartotojų teisių gynimo asociacijos „Viešasis interesas“ vykdančioji direktorė ekonomistė Aušra Maldeikienė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydama neleisti Vilniaus miesto savivaldybei neleisti priimti šio sprendimo.

Seimo frakcija Tvarka ir teisingumas siūlo sudaryti Seimo laikinąją komisiją, kuri ištirtų, ar teisėti ir skaidrūs yra Vilniaus valdžios ketinimai pratęsti šilumos tinklų nuomos sutartį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją