"Dėl atominės statybos Karaliaučiuje mes turime žiūrėti plačiau. Ar mes matome Karaliaučių kaip Rusijos Honkongą Europos Sąjungoje, kuris yra integruotas energetiškai, ekonomiškai, kuris išsivystęs, ir kuris yra dalis Europos kontinentinių elektros tinklų, ar Karaliaučius yra izoliuota zona, karinė bazė ", - Seime ketvirtadienį parlamentarams pristatydamas 11-kos įstatymų pataisas sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Pasak jo, jeigu Karaliaučius yra į Europą integruota zona, tuomet dviem atominėms elektrinėms vietos ir rinkos nėra per mažai. Jo teigimu, jei Karaliaučius atominė elektrinė bus laikoma izoliuota zona, Lietuvai tai bus nenaudinga.

"Jeigu tai - izoliuota zona, tai nematau jokios rinkos šitai statybai, šitai atominei elektrinei, nematau eksporto galimybių, nematau jokių jungčių, ką, beje, girdėjau politinį patvirtinimą iš Lenkijos pusės, kad jie nemato politinės galimybės dėl jungties. Šiuo metu nemato, gal pasikeitus Kaliningrado vizijai tokios jungtys atsirastų", - Seime kalbėjo ministras.

Seimas ketvirtadienį 54 parlamentarų balsais "prieš" ir 50 - čia "už" nusprendė nesvarstyti Vyriausybės siūlomų 11-kos įstatymų pataisų, kuriomis siūloma sujungti Radiacinės saugos centrą ir Valstybinė atominės energetikos saugos inspekciją.