Laikinai pareigas einantis „Vilniaus vandenų“ vadovas Darius Indriūnas teigė sustabdęs vieno džipo ir dviejų sportinio tipo automobilių pirkimą, tačiau negalėjo tiksliai apibūdinti, kokio tipo automobilius ankstesnė administracija ketino pirkti. Pasak D. Indriūno, bendra automobilių suma siekė apie 300 tūkst. Lt.

„Jeigu apie džipus paklausėt, tai aš atėjęs sustabdžiau – buvo pasirašytas pirkimas dėl trijų automobilių pirkimo: vieno džipo, kitų sportinių“, - ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė D. Indriūnas.

Paprašytas patikslinti automobilių markes, laikinas generalinis direktorius teigė nepamenąs.

Gali tekti grąžinti pinigus už kontrpasiklausymo aparatūrą

Jeigu pasitvirtins duomenys, kad buvusio „Vilniaus vandenų“ vadovo, socialdemokrato Dariaus Norkaus iniciatyva iš įmonės lėšų viename pasitarimo kambarių buvo sumontuota aparatūra, skirta pokalbių pasiklausymo neutralizavimui, naujoji bendrovės vadovybė pinigus išsiieškos iš buvusio generalinio direktoriaus. Pasak specialistų, tokia aparatūra ir jos sumontavimas užsakovui turėjo kainuoti arti 100 tūkst. Lt.

„Manau, kad taip. Tokių dalykų šitai įmonei tikrai nereikia. Tiesa, jei taip visiškai atvirai, tai aš nežinau, kokio lygio ir kiek už ten buvo (pirkta – DELFI). Tai gal ten už 100 Lt, gal už kažkiek...“, - ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė laikinai pareigas einantis „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius D. Indriūnas, kuris ligi šiol dirbo konservatorių atstovo, Vilniaus mero Viliaus Navicko patarėju.

Pasak laikino įmonės vadovo, kontrpasiklausymo aparatūra yra išmontuota, tačiau esą kol kas nėra žinoma, ar įmonė yra kaip nors įsipareigojusi už ją sumokėti.

„Tokių dokumentų, kiek aš klausiau buhalterijoje, nėra, kad tiesiogiai būtų mokėta...“, - sakė D. Indriūnas.

DELFI primena, kad bendrovėje „Vilniaus vandenys“ kratas darę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai Senamiestyje, Dominikonų gatvėje įsikūrusios bendrovės patalpose, kambaryje, kur buvęs generalinis direktorius D. Norkus aptarinėdavo reikalus, rado slaptą aparatūrą, skirtą pokalbių pasiklausymo neutralizavimui.

Elektroninė sistema, aptikta pasitarimų kambaryje, slopina įrašinėjimo, transliavimo įrangą, fiksuoja sienų vibraciją (pasiklausymo aparatūra montuojama ir įsigręžiant į sienas). Ta pati sistema, neleidžianti pašaliniams pasiklausyti patalpoje vykstančių pokalbių, pati įrašinėdavo pokalbius.

Kontrpasiklausymo aparatūra sumontuota prieš kelis mėnesius, maždaug apie Naujuosius metus.

Buvę vadovai įtariami kyšininkavimu, bet ne visi atleisti

Pats buvęs įmonės vadovas D. Norkus, taip pat pardavimų ir rinkodaros direktorius Nerijus Laurinaitis, aprūpinimo ir ūkio tarnybos viršininkas Tomas Biknevičius ir konsultantas viešųjų pirkimų klausimais Saulius Lukošius yra įtariami kyšininkavimu, papirkimu, piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu.

D. Norkus iš generalinio direktoriaus pareigų buvo atleistas, tačiau likę kyšininkavimu įtariami „Vilniaus vandenų“ darbuotojai formaliai savo pareigas eina. Pasak laikino „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus, kol kas nėra pagrindo atleisti įtariamus darbuotojus.

„Kol kas neturime pagrindo. Žiūrėsime, jeigu yra kažkokių darbinių pažeidimų ir taip toliau, tai galimas dalykas. Bet, aš sakyčiau, kad klausimas ne tame, šiai dienai jie nedirba“, - teigė D. Indriūnas.

„Tie du-trys darbuotojai yra klausimas, bet, mano nuomone, antraeilės svarbos klausimas ir, atvirai sakant, net nemąsčiau apie tai“, - teigė įmonės vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją