"Pasiūlymą apjungti (bendroves) "Gazprom" ir "Naftogaz", kaip nuskambėjo per Ukrainos ir Rusijos premjerų susitikimą, galima laikyti pajuokavimu, tačiau mūsų akyse kasdien vykdomas didelio masto planas nepriklausomai Ukrainai likviduoti", - sakė J.Tymošenko penktadienį.

"Pradėjo nuo Krymo, - tęsė J.Tymošenko. - Šiandien paskelbė apie vadinamųjų bendrų įmonių steigimą gyvybiškai svarbių strateginių valstybinės nuosavybės objektų pagrindu".

"Ukrainos ir Rusijos bendros įmonės su dabartinėmis "Naftogaz", "Energoatom", "Turboatom", "Ukrtelekom", "Ukrzaliznica" , aviapromu - tai nėra pastangų suvienijimas remiantis partnerystės principais, iš tikrųjų Rusija visiškai praryja Ukrainą... Mūsų nuosavybė bus, paprasčiausiai, ištirpdyta bekraščiuose Rusijos plotuose", - kalbėjo J.Tymošenko.

Pasak jos, sprendimai grindžiami "derybų partnerių bestuburiškumu", nesukurs tvirto ir stabilaus pagrindo, kuriuo turi remtis Ukrainos ir Rusijos santykiai".

""Aš suprantu, kad iš plastilininio (Viktoro) Janukovyčiaus galima lipdyti ką nori, kūryba neribojama. Tačiau "janukovyčiai" ateina ir išeina, o Ukraina, jos interesai, liaudis lieka amžinai", - pridūrė JTB lyderė.

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas penktadienį, kalbėdamas po Rusijos ir Ukrainos derybų, pasiūlė sujungti "Gazprom" ir "Naftogaz Ukrainy". Tokio suvienijimo klausimą po gegužės švenčių ketina nagrinėti šių bendrovių ir abiejų šalių energetikos ministerijų atstovai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją