Atsakydamas į dienraščio klausimus naujasis IAE generalinis direktorius Osvaldas Čiukšys informavo, kad 2014–2020 m. elektrinei uždaryti iš ES fondų reikės dar 1,2 mlrd. eurų (apie 4,14 mlrd. litų).

Tai kone tiek pat, kiek iš europietiškų aruodų numatyta atseikėti per 2007–2013 m. Per šiuos septynerius metus uždaryti IAE skiriama 1,3 mlrd. eurų (apie 4,49 mlrd. litų).

"Numatoma, kad 2014–2020 m. gali reikėti dar apie 1,2 mlrd. eurų ES lėšų eksploatavimo nutraukimo projektams ir įmonės veiklai vykdyti", – taip trumpai O.Čiukšys atsakė į klausimą, kiek dar prireiks pinigų IAE uždaryti.

Naujasis direktorius nepanoro komentuoti, ar iki 2013-ųjų numatytųjų lėšų pakaks nutraukti eksploatavimui ir įmonės veiklai užtikrinti.

Lietuvoje baiminamasi, jog auditoriams nustačius, kad lėšos buvo panaudotos neefektyviai ar padaryta nusikalstamų pažeidimų, ES gali atsisakyti suteikti pakankamai pinigų iki 2020 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją