Dienraščio duomenimis, J. Chiracas nusprendė susikoncentruoti ties savo asmeninio fondo veikla ir kol kas neplanuoja dirbti privačioje bendrovėje.

„Pietų srautas“ yra vienas iš pagrindinių Rusijos dujotiekių projektų, kuris leis transportuoti dujas į Europą aplenkiant Ukrainą. Dujotiekis iš Rusijos į Bulgariją drieksis Juodosios jūros dugnu, o toliau išsišakos: viena atšaka eis per Graikiją, Adrijos jūros dugnu į Italijos pietus, o antra atšaka – per Serbiją ir Vengriją į Austriją.

Planuojama, kad „Pietų srauto“ galingumas bus 47-63 mlrd. km dujų per metus. „Gazprom“ planuoja baigti statyti dujotiekį 2013 m.

Anksčiau Rusijos koncernas ne kartą įtraukdavo žymius politikus į savo projektus. Pavyzdžiui, buvęs VFR kancleris Gerhardas Schroederis vadovauja bendrovės „Nord Stream“ akcininkų komitetui, kuri vykdo per Baltijos jūros dugną į Vokietiją besidriekiančio „Šiaurės srauto“ („Nord Stream“) dujotiekio statybą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją