Pirmadienį priešpiet bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai dar tvarkė dviejuose Danės gatvės negyvenamuose namuose trūkusius vamzdžius. Esant speigui neatmetama, kad panašių avarijų mieste gali būti ir daugiau.

„Kai žemė įšąla, gruntas darosi nestabilus, todėl kai kuriose vietose vamzdžiai neatlaiko ir ima trūkinėti. Šalčiui atslūgstant taip pat pasitaiko vamzdynų įtrūkių“, – aiškino bendrovės generalinis direktorius Leonas Makūnas.

Anot Klaipėdos savivaldybės, šį mėnesį jau užfiksuota 17 avarijų. Tačiau panašius skaičius specialistai žymi kasmet šalčiausiu metų laiku.

„Šįkart viskas baigėsi gerai, tačiau kas būtų, jeigu avarijos įvyktų keliose vietose vienu metu? Kaip aprūpintume gyventojus vandeniu? Ar ekstremalioms situacijoms esame pasirengę?“, – klausė R.Taraškevičius.

L.Makūnas tikino, jog svarstoma galimybė sudaryti sutartį su prekybos centru, iš kurio, įvykus avarijai, būtų perkamas vanduo ir vežamas išdalinti gyventojams.

Bendrovė „Klaipėdos energija“ šiomis dienomis dirba maksimaliu pajėgumu, o šį rytą buvo pasiektas ir šilumos gamybos rekordas – 300 megavatų.

Bendrovės generalinis direktorius Vytautas Valutis priminė, kad šilumos tiekimo sistema pritaikyta užtikrinti 18 laipsnių temperatūrą butuose, kai lauke temperatūra ne žemesnė, nei 19 laipsnių šalčio.

Daugiau šilumos, anot jo, klaipėdiečiai nepajus, nebent patys pasirūpintų sandariai užsikamšyti langus.

Elektros tiekimą užtikrinančios bendrovės „VST“ atstovai prašo daugiabučių administratorių ir bendrijų atstovus informuoti gyventojus apie pavojus, tykančius naudojantis elektriniais šildytuvais.

Specialistai perspėja, kad butuose vienu metu įjungus daug elektrinių šildymo prietaisų, gali perdegti laidai, kilti gaisras.

Vandens, šilumos, dujų ir elektros tiekėjai užtikrino merą, kad ekstremalioms situacijoms pasiruošta. Visą parą budinčios brigados pasirengusios bet kuriuo metu likviduoti avarijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją