Vakar nuo ryto iki 14 valandos šios bendrovės dispečeriai sulaukė 22 iškvietimų, šeštadienį per visą dieną buvo gauti 23 iškvietimai.

„Dirba du ekipažai, bet vis tiek nespėja. Pirmiausia lekiam pas tuos gyventojus, kurių namuose dėl avarijos vanduo liejasi. Tų, kurie mus kviečiasi dėl iš prakiurusio radiatoriaus lašančio vandens, prašome padėti dubenį ir palaukti“,– sakė avarinės tarnybos darbuotojai.

Praėjusios savaitės pradžioje ir viduryje, kai nebuvo taip šalta, iškvietimų skaičius svyruodavo nuo 15 iki 18 per parą.

Kelių Algirdo gatvės daugiabučių namų gyventojai, įtrūkus vandentiekio vamzdžiui, buvo likę be vandens. Bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ avarinės tarnybos darbuotojai dar šeštadienį bandė likviduoti avariją, bet nesėkmingai. Pasak jų, esat įšalui sunku nustatyti, kurioje vietoje vamzdis įtrūkęs. Tam jie naudoja specialią aparatūrą, kuri palengvina paiešką.

Vandens tiekėjai planavo iki vakar vakaro sutaisyti vamzdį.

Avarinių tarnybų darbuotojų veikiausiai ir šiandien lauks darbymetis. Sinoptikai pirmadienio naktį Panevėžyje prognozavo daugiau kaip 20 laipsnių šaltį, maždaug 17 laipsnių šaltį iki vidurdienio ir 13–15 laipsnių įdienojus.